T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ANKARA / ÇANKAYA - 50. Yıl Şehit Uhud Kadir Işık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Gerçek Bir Elmas (eTwinning)

GERÇEK BİR ELMAS

 

     Sadece Koronavirüs Salgını durumunda değil, aynı zamanda hayatın neredeyse tüm alanlarında, bilgi, özellikle doğru olduğunda, tıpkı değerli bir elmasın yaptığı gibi, her fiyatın ötesinde bir değere sahiptir.

     Tıpkı titiz bir kuyumcunun gerçek bir elması sahte olandan ayırması gibi; Biri onları manipüle etsin ya da etmesin, kaynağından gelen bilgiyi analiz ederek, değerlendirerek ve zorlayarak gerçek bilgi sahte olandan ayırt edilmelidir.

     Bu projeye katılan öğrencilere 21. yüzyıl düşünme becerilerini dikte etmeden veya manipüle etmeden ve daha spesifik olarak eleştirel bir şekilde kullanarak nasıl düşüneceklerini, siyasi konuları kullanmadan, sanatsal içerikleri kullanarak günümüz dijital toplumunun sorumlu bir üyesi olmak için öğretmeyi amaçlıyoruz.

     Bu proje, Medya Okuryazarlığı konusunda Televizyon ve İnternet şubelerini ele alacak ve "gerçeğin çürümesi" ile mücadelede farkındalık yaratmaya, bilgi tüketenleri aşılamaya, dezenformasyona ve aldatmacaya karşı dirençli kılmaya çalışacak.

 

PROJE HEDEFLERİ

Proje öğrencileri hedefliyor - Televizyon ve İnternet'teki bilgilerin gerçek mi yoksa Sahte mi olduğunu anlamak için - eleştirel düşünceyi medya okuryazarlığı ile birlikte günlük meselelere uygulamak için özümsemek ve içselleştirmek - eleştirel düşüncenin temelindeki bilgileri okumak ve yazmak için - gerçek haberleri sahte haberlerden ayırt etmek - bu mesajı kimin oluşturduğunu anlamak için - dikkatlerini çekmek için hangi tekniklerin kullanıldığını görmek için - insanların bu mesajı nasıl farklı anlayabileceklerini belirlemek için - bu mesajda hangi yaşam tarzlarının, değerlerin ve bakış açılarının temsil edildiğini veya çıkarıldığını algılamak - bu mesajın neden gönderildiğini anlamak için - Medyanın kötü olup olmadığını anlamak için - dijital okuryazarlık ve siber vatandaşlık konusundaki farkındalıklarını artırmak için - dezenformasyonun gerçeği kirlettiği, zehirlediği, gizlediği ve bulanıklaştırdığı gerçeğine dair farkındalıklarını artırmak - öğrencilerin ne izlediklerini bilinçli olarak seçmelerinde özerkliği geliştirmek için - işbirliğini geliştirmek için  

ÇALIŞMA SÜRECİ

     Proje Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşacak. Twinspace, bu sürecin temel ve ana platformu olacak. Ortaklar, e-posta, Messenger, WhatsApp, video konferanslar ve Twinspace platformunu birbirleriyle iletişim ve iletişimde kullanacaklar. Medya Okuryazarlığı ve Televizyon ve İnternet ile ilgili dezenformasyonla ilgili temalar tüm aylara gömülecek ve disiplinler arası bir yaklaşımla yürütülecektir. Öğretmenler, projenin yürütülmesinde mentor olarak hareket edecekler.      Faaliyetler, Ulusal ve Uluslararası Karma Takımlar tarafından yürütülecektir.      Koronavirüs pandemisi ve kilitlenmeler nedeniyle proje iyileştirilebilir, esnek, uyarlanabilmektedir.        Öğrencileri sisteme kaydetme, velilerin mutabakatını sağlama, projeye giriş - "Bu Anlatılan "Hikâyen" - "İnternet Kullanırken Güvendeyiz ve Sağlamız" - Logo ve poster hazırlama ve oylama - Web 2.0 Araçlarına Giriş  

BEKLENEN SONUÇLAR

     Bu Projenin Sonunda Öğrencilerimiz, - Gerçek haberleri sahte haberlerden ayırt edin - Bu mesajı kimin oluşturduğunu anlayın - Dikkatlerini çekmek için hangi tekniklerin kullanıldığını görün - İnsanların bu mesajı farklı şekilde nasıl anlayabileceğini belirleyin - Bu mesajda hangi yaşam tarzlarının, değerlerin ve bakış açılarının temsil edildiğini veya çıkarıldığını algılayın - Bu mesajın neden gönderildiğini anlayın - Medyanın kötü olup olmadığını anlayın - Dijital okuryazarlık ve siber vatandaşlık konusundaki farkındalıklarını artırın - Yabancı gençlerle günlük meselelerde İngilizceyi kullanın ve iletişim becerilerini geliştirin - İngilizce konuştuğunuzdan emin olun - WEB 2.0 Araçlarını aktif olarak kullanılacak - Eleştirel düşünme yöntemleriyle 21. yüzyıl düşünme becerilerini edinim - E-kitaplar, sunumlar, videolar Mindmaps, proje web sitesi ve bir blog, son bir ürün oluşturma - Yabancı dilde ve dijital becerilerde vb. geliştirme olacaktır.

A REAL COUNTERFEIT DIAMOND

 

Not only in the case of Coronavirus Pandemic but also in almost all aspects of life, information, specifically when it's true, has a value beyond any price in exactly the same way a precious diamond does.
Just like a meticulous jeweller's distinguishing a real diamond from a counterfeit one; true information must be discerned from the fake one by analyzing, evaluating and straining the information from its source whether somebody is manipulating them or not.
We intend to teach the students participated in this project how to think by using 21st century thinking skills without dictating or manipulating and more specifically in a critical way via not using political issues but via utilizing artistic contents to be a responsible member of today's digital society.
This project is going to handle the branches of Television and Internet in regards to Media Literacy and try to raise awareness in battling "truth decay", vaccine those who consume information, render them resilient against disinformation and deception.

PROJECT OBJECTIVE
The project intends the students
- to discern if the information on Television and Internet is real or Fake
- to absorb and internalize critical thinking for applying it to daily matters together with media literacy
- to read and write about the information on the core basis of critical thinking
- to discern real news from fake news
- to comprehend who created that message
- to see what techniques are used to attract their attention
- to spot how people might understand that message differently
- to perceive what lifestyles, values and point of views are represented in or omitted from that message
- to understand why that message was sent
- to discern whether the Media is evil or not
- to raise their awareness of digital literacy and cyber citizenship
- to raise their awareness of the fact that disinformation contaminates, poisons, hides and blurs the truth
- to develop students' autonomy in conscious choice of what they watch
- to improve collaboration

WORKING PROCESS

The project is going to consist of April, May and June. Twinspace is going to be the basic and the main platform of this process. The partners will use e-mail, Messenger, WhatsApp, videoconferences and the Twinspace platform in contacting and keeping in touch with each other. The themes related to Media Literacy and Disinformation in regards to Television and Internet will be embedded in all months and will be carried out by an interdisciplinary approach. Teachers will act as the mentors in conducting the project.
The activities will be conducted by mixed National and International Teams.
Here is the improvable, flexible, adaptable and expendable procedures to be followed due to coronavirus pandemic and lockdowns

- Introduction (Saving students to the system, getting parents aggrement, project intoduction
- "This is Your Story that is Being Told"
- " We are Safe and Sound while Using Internet"
- Preparing logo and poster& voting
- Introducing Web 2.0 Tools

EXPECTED RESULTS

By the End of This Project, Our Students will be able to
- Discern the real news from the fake news
- Comprehend who created that message
- See what techniques are used to attract their attention
- Spot how people might understand that message differently
- Perceive what lifestyles, values and point of views are represented in or omitted from that message
- Understand why that message was sent
- Discern whether the media is evil or not
- Raise their awareness of digital literacy and cyber citizenship
- Use English in daily matters with foreign teenagers and improve their communication skills
- Feel confident to speak English
- Use WEB 2.0 Tools actively
- Get 21st century thinking skills by critical thinking methods
- Create e-books, presentations, videos Mindmaps, project website and a blog , a final product,
- Develop in foreign language and digital skills etc

14-04-202114-04-2021

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.04.2021 - Güncelleme: 14.04.2021 13:24 - Görüntülenme: 931
  Beğen | 10  kişi beğendi